Malmøn, Sotekanalen, svaihavn ved Bovalstrand og Fjällbacka

Dag 24
Fra Malmön gikk turen gjennom Sotekanalen og videre til en svai-havn mellm Långö og Furön (rett NV for Bovallstrand). Fin tur med lite seiling pga motvind (utrolig at vi får sønnavind når vi skal sørover og nordavind når vi skal nordover…). Turen gjennom Sotekanalen var som vanlig veldig bra med kaffe og wienerbrød. Når vi hadde sluppet ankeret tok hele besettningen ett kveldsbad unntat minstemann Sverre som sov og kokken Ellen som lagde i stand svenske kjøttboller og pasta. Yr.no hadde meldt nærmest vindstille denne natta og vi valgte derfor denne havna som beskrives som en god uthavn i rolig vær Så feil kan yr.no altså ta. Når det skulle være vindstille blåste det friskt - men ankeret holdt heldigvis.

Dag 25
Dagen etter gikk turen videre til Fjällbacka. En trivelig liten by med veldig mange gjestende båter. Vi ankom i ett-tida og da sirklet det masse båter rundt for å lete etter plass. Det var mulig å ligge utenpå en annen båt på utsiden av flytebrygga, men her bølget det i overkant fra passerende (motor)båter. Dagen før hadde visstnok to seilbåter hektet mastene i hverandre etter at en motorbåtbølle hadde pløyd forbi (herved utnenvnes vedkomende til årets pløyboy). Skipperens frue ble sendt på land og fant til slutt en litt bortgjemt (menn perfekt) plass på innsiden av flytebrygga. Dagen gikk med til resturranbesøk (lunsj), byvandring og selvfølgelig strandliv. Når dette skrives er vi i gang med dag 26 av ferien vår. Resten av besetningen går Kungsklyftan hvor deler av Astrid Lindgrens film Ronja Röverdatter ble spilt inn. Kapteinen er igjen i båten og klargjør for avgang samt passer på sin sovende sønn. Det blåser friskt og kapteinen bekymrer seg litt for både fralegging og Gule Humpen som nok er ganske lurvete i dag, men kan hende vi er heldig pga at det er fralandsvind der. Planen er å gå til nok en svaihavn - nemlig Alvevikkilen rett sør av Resö. Her reklameres det med godt ankerfeste og le for nærmest alle vindretninger.


I morgen skal vi til Strömstad om alt går etter planen. Her har vårt innleide mannskap bilen sin parkert og skal mønstre av.

Kommentarer

Mest lest

Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt!

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Montere tappekran for kjølevann på en Volvo Penta MD2030

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik