Mannskap

Gry

Styrmann og navigatør.   Foto: Trond Holmøy
Gry er 1972 modell og halvt Trønder. Hun er familiens sports-alibi og stråler som en sol når RBK vinner (og det gjør de heldigvis rett som det er).
Gry er styrmann og navigatør om bord. Hun har et eget gen for kartlesing som de færreste andre har. Hun synes det å orientere kartet etter terrenget er noe stort tull. Gry sin far har jobbet mange år i Kartverket og det mistenkes at mens vi andre har vokst opp med Thorbjørn Egner og hans historier så har Gry vokst opp med forskjellige utgaver an Norgesatlaset.
Gry er også den av mannskapet som er mest realistisk mtp hvor lang en dagsseilas faktisk kan være.  Forkunnskapene mtp sjøliv og seiling var tilnærmet null før vi kjøpte båten, men hun har utiklet seg til å bli en habil styrmann og sjøulk.  Hun har også tatt et kurs  i turseiling - våren 2007, Åsgårdstrand seilforening.
Oppdatering:  Våren 2014 ble Gry stolt innehaver av Båtførerprøven


Trond

Skipper Holmøy.  Foto: Gry TallhaugTrond er 1970 modell og familiens fotograf og snekker. Trond passer gjerne på å ha sitt nye kamera rundt halsen når han går i land og havner et sted midt mellom båten og brygga.
Trond er kaptein og sjef for dassen om bord. Av sistnevnte grunn er han utrolig opptatt av forebyggende tiltak i sanitæranlegget. Trond mangler navigasjonsgenet til Gry og mener at kartplotteren må være tidenes oppfinnelse.
Forkunnskaper: Optimistjolle tidlig på 80-tallet, 11-fots jolle med delvis fungerende 8Hk på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, Båtførerprøven (valgfag på ungdomskolen i 86) og Seilkurs for voksene og ungdom - våren 2007, Tønsberg seilforening.
Trond har i senere tid også tatt kystskippersertifikaet (D5LA).


Gunhild

Gunhild er 2007 modell og liker båtlivet godt. Hun var 7 måneder gammel når hun var med og hentet båten i Oslo. Etter det har hun tilbragt mye tid på sjøen. Gunhild prioriterer ankringsplasser i umiddelbar nærhet til lekeplasser, sandstrender og gode muligheter for krabbefiske. Det bør også være muligheter for å få kjøpt is.
Spessielt bademuligheter er viktig.  Gunhild har en alvårlig deffekt på de reseptorene som forteller kroppen at vannet er kadt.  Gunhild mener at det alltid passer med et bad.


Gunhild har skjønt at når vi går til/fra kai så skal hun sitte rolig og ikke mase på Mamma og Pappa.Sverre 

Sverre er 2010 modell og som Gunhild trives han godt om bord. Han har omtrent de samme krav til ankringsplasser og havner som Gunhild har, men har et litt mer fornuftig forhold til dette med bading og vanntemperaturer.

Sverre er også veldg glad i tauarbeid. Det innebærer å vikle absolutt alt tauverk ombord inn i hverandre og trekke spinnakerfallet ned fra masta (hvorfor i allverden skal det henge fast der 17 meter over havet?


 

Båtbamsen

S/Y Beautiful day sin Maskot.   Foto: Trond HolmøyBåtbamsen bor i båten hele sommeren og får lov til å sove sammen med Gunhild. Om vinteren bor han på gjesterommet hjemme i Åsgårdstrand hvor han blir stelt pent med.
Da Båtbamsens fortid er ukjent aner vi ikke noe om hans tidligere meritter på sjøen.  Det har vært vurdert å søke hjelp hos Tore på Sporet.  Skulle noen av seilbaaten.com sine lesere vite noe om hans fortid så setter vi pris på informasjon
Mannskap Mannskap Reviewed by Trond on april 13, 2016 Rating: 5
Drevet av Blogger.