Risholmen

S/Y Beautiful day på Risholmen
I helga var vi på tur.  Kom oss ikke av gårde før lørdag formiddag og måtte få levert minste matrosen i bursdag før kl. 13 på søndag, så vi valgte en destinasjon som ikke lå så alt for langt unna.  Vi satte kursen mot Risholmen og fant at det var ledig på "kongeplassen" der vi kan ligge longside inntil et svaberg.  Vi har vært på Risholmen 2 ganger tidligere, men aldri fått med oss blomstringa. Denne gangen sto rododendronene i full blomst.  For et syn og ikke minst fantastisk lukt!  Anbefaler virkelig alle å ta turen innom her en gang.
Om du ikke får plass på Risholmen (er ikke så mange plasser å legge seg her) så er det ikke lange jolleturen fra Hankø eller den blå bøya i Smaustangen.
Søndag morgen satte vi kursen hjemmover.  Kapteinens kone og den yngste matrosen ble satt i land slik at han rakk bursdagen, mens resten av besetningen gikk til Vestre Bolæren der øya ble utforsket (vi klatret rundt hele øya i strandlinja).

Risholmen

Risholmen ligger rett vest av Hankøsundet og er en liten øy som eies av familien Astrup.  Familien har flere hytter inne på øya og ikke minst 4 fantastiske arboret/plantefelt.

Disse plantefeltene ble etablert av Heddy Astrup i samarbeid med Oddvin Reisæter fra Norges Landbrukshøgskole tidlig på 50-tallet. Feltene består av mer enn 100 arter av bartrær og 130 forskjellige rododendron-busker.
Om du besøker risholmen så ta godt vare på øya. Plukk med deg all søppel hjem og respekter for all del forbudet mot bålbrenning


Oversikt over fortøyningsmuligheter Risholmen
  (Klikk på bildet/kartet så får du opp en større versjon)

  1. "Kongeplassen".  Her er det dybde nok inntil fjellet og plass til kanskje to seilbåter etter hverandre
  2. I følge havneguider kan man ligge med baugen mot land her.  Vi har ikke klart å få ankeret til å sitte skikkelig
  3. Her har vi sett flere ligge med baugen mot land (om trent ved 5-knop skiltet)
  4. Kjempefin bukt om du har motorbåt.  Seilbåter kommer ikke inn her

  Kapteinen hadde med seg macro-objektivert sitt. Kombinasjon håndholdt kamera, vind og dårlig lys er ikke den beste kombinasjonen. Men noen bilder ble det som kanskje kan inspirere flere til å ta turen til denne flotte men ikke så kjente øya.   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

  På "kongeplassen" er det bolter til å fortøye i. På de andre plassene tror jeg man må "nyte medbragt"

  Her kan du lese mer om Risholmen

  NRK TV: Dette er paradis på jord
  NRK Østfold: Dette er paradis på jord
  Dagbladet: Kongevenn med åpen strandlinje
  Havna.com: Risholmen

  Risholmen Risholmen Reviewed by Trond on juni 16, 2015 Rating: 5

  Ingen kommentarer:

  Drevet av Blogger.