Vallø-Eneboeren-Nevlunghavn-Jomfruland

Så er vi endelig godt i gang med årets seilferie.

I Vrengen ble vi bordet av kapteinens foreldre, niese og nevøer.  Det var stor stas for Gunhild og Sverre å få om bord kjente og det så ganske så standsmessig ut å ha en 20-fots daycruicer som slepejolle.  Vi har fått vimpel i masta fra Oslofjordens friluftsråd og fortøyde derfor i ei bøye ved Lindholmen.  Det skvulpet imidlertid i overkant mye så vi flytta oss noen meter til neste bøye ved Eneboeren / Hui.  Her skvulpa det mindre, men blåste like heftig.

Dag to gikk vi til Nevlunghavn og fikk utrolig nok plass i havna hvor det ikke er mange gjesteplassene.  Her fant Sverre på at han skulle løpe rett ut i vannet med klær på.  Han nektet å komme inn igjen så faren måtte ut og hente han.  Oppdatering om hvor vi befant oss ble selvsagt publisert på Facebook så om morran sto en Facebook-kamerat (Trond Endresen), som skipperen ikke hadde møtt på veldig mange år, og ønsket oss god morgen på brygga - veldig hyggelig.

Turen gikk videre til Jomfruland.  Her var det overraskende nok masse ledige plasser.  Været har stilt seg inn på sommer og vi har hatt en helt fantastisk dag på et fantastisk sted.  Gunhild har også fått seg tatovering av noen søte små jenter fra Narvik – eller “tantovering” som det kalte det.  De tok kr. 10,- for voksene og gratis for barn.

Vaktmester Kalle har også vært innom og sagt goddag – men valgte å legge seg på en av øyene i nærheten.

Vi vet ikke helt hva vi gjør i morgen, men kommer uansett til å benytte en god del tid her på Jomfruland.

Vi ba også om gode råd ang havner langs sørlandskysten.  Kollega Bjørn la ut noen anbefalinger på Facebook som gjengis her:

“Her noe forslag:
Pjolter Bay ved Risør (58.43.510N-09.15.395E)
Lyngør m/Seilmakerfruen kro
(58.37830N-09.07.570E)
Klokkerøya v/innseilingen til Tromøysundet, styrbord mot syd (58.31.244N-08.54.017E)
Ulvøysundet før du går inn mot Kristiansand (58.06.844N-08.12.310E)
Olavsundet med besøk i alle tunnelene i det gamle forsvarsanslegget på Helgøya
(58.03.051N-07.50.580E)
Håper været nå snart ligner på sommer. God tur nedover kysten”

 

Vallø-Eneboeren-Nevlunghavn-Jomfruland Vallø-Eneboeren-Nevlunghavn-Jomfruland Reviewed by Trond on juli 04, 2012 Rating: 5

Ingen kommentarer:

Drevet av Blogger.