Båtsesongen er så smått igangTC Nano Gelcoat Nanopolish
Endelig er skuta på vannet!
I år har vårpussen gått litt raskere enn vanlig (men den tar da mer enn nok tid likevel).  Har byttet polish til et produkt som heter TC-Nano.  Her holdt det med en påføring – så da sparte vi jo litt tid.  Hvor bra det er gjenstår å se utover i sesongen.  Skuta var i hvertfall blank og fin når den ble sjøsatt.
I år ble heller ikke båten stoffet. Kun litt flekking her og der + lett rubbing med et våtslipepapir.  Ønsker ikke at det skal bygge seg opp altfor tykke lag med bunnstoff.  Om jeg slipper groe (det gikk bra sist jeg gjorde dette) så er dette tidspesparende og ikke minst kostnadsbesparende.  I år ble det kun benyttet 1/3-boks med bunnstoff.

Nytt av sesongen er også propellen. Vi har kjøpt en Autoprop som skal justere stigning automatisk – nesten som å ha automatgir på båten.  Vi har store forventninger til denne.  Har bare hatt en testtur og så langt ser det veldig lovende ut.  Større fart på betydelig lavere turtall.  Men båten oppfører seg litt anderledes enn med den gamle fastpropellen.  Litt tregere akselerasjon (men den fortsetter og akselerere lenge).  I havn reagerte båten litt sent og nesten all sidewalk/padling var borte.  Egentlig er dette kjempebra, men det var litt uvant – hadde vent meg til å utnytte den skavanken ved manøvrering....  Det kommer sikkert mer om propellen og hva vi syns om den etter hvert når vi får litt mer erfaring.
Men som sagt – sesongen er i gang og vi hadde en flott tur til Østre Bolærne i helga.  Kjempefint vær på lørdag og kaldt om natta.  Dro hjemover på søndag før drittværet kom.  Vi fikk derfor ikke mer en 15 m/s.....
Vanntemperaturen lå litt over 5 grader.  Min kone og datter tok ikke morgenbad så da har skipperen konkludert med at 5 grader går under klassifisering kaldt.  Jeg skal følge med utover sesongen for å finne ut når disse gale damene mener at det er varmt nok.
 
 

Kommentarer

Hva ble konklusjonen om TC-nano. Her ei flaske i boden som jeg skal teste snart.
Trond sa…
Hei Andrew!
Min konklusjonen er at TC-nano i hvert fall ikke er dårligere enn andre produkter jeg har benyttet, bare veldig mye enklere å jobbe med. Og så trenger du ikke legge noe på toppen. Du sparer altså tid :-)
Ulempen er at den ikke har den gode polish-lukta.....

Mest lest

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Du melder deg rett og slett ikke ut av redningsselskapet!

Jabsco Twist'n Lock med tilbakeslag

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik