Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt!


Image by Karsten Bergmann from Pixabay
Kapteinen har kjøpt SUP til rederinnen til jul! Hun har lenge ønsket seg dette og på Black Friday slo kapteinen til på et tilbud fra coolsnow.no. De hadde et Black Friday tilbud der jeg fikk dette brettet med 50% rabatt. Fant ingen referanser til denne nettbutikken når jeg Googlet, eller test av produktene deres, men fant en dansk butikk (coolsnow.dk) som solgte de samme brettene, til omtrent samme pris (omregnet til norske kroner). Denne danske nettbutikken fikk god score på TrustPilot og folk skrøt av både kvaliteten på brettene og service i butikk. Jeg tenkte som så at brettene er vel de samme selv om denne nettbutikken er norsk, så jeg valgte å slå til på dette dagstilbudet.Dagen etter hadde de fortsatt samme pris på brettet, men da het det "desembertilbud", og det fulgte med en gratis redningsvest...

De har fortsatt samme pris på brettet, men nå heter det "januartilbud og det følger ikke lengre med redningsvest".   Lurer på hva de velger å kalle tilbudet sitt neste måned....

Jeg tenkte som så at jeg fikk prøve å glemme at jeg trolig var blitt litt lurt mtp. prisen og at dette brettet trolig bestandig har vært solgt til halv pris.  Gleden var stor når brettet ble levert på døra her av en hyggelig fyr fra FedEx.  Vi blåste raskt opp brettet, og det så veldig bra ut.  Vi har selvsagt ikke fått testet det enda, det får vente til sommeren, men både brett og tilbehør virker å være av OK kvalitet.

En drøy uke etter at brettet var levert dukket det opp et brev i postkassa fra FedEx.  Et krav på nesten 1000,-  for norsk MVA og Administrasjonsavgift!  Nå følte jeg meg skikkelig lurt.  Jeg sjekket kjøpsbetingelsene på nettsiden til coolsnow.no og der står det faktisk:

Når du handler på coolsnow.no handler du med CoolSnow ApS. Alle priser er eksklusiv norsk moms. Ettersom CoolSnow ApS er et dansk selskap risikerer du å måtte betale toll og merverdiavgift ved import til Norge.

OK, så glemte jeg å lese "Vilkår og betingelser" før jeg bestilte, men det sto vitterlig på sidene deres at prisen inkluderte toll og transport.  Nå er riktignok ikke toll og MVA det samme, men utsagnet er likevel lett å missforstå!
Jeg har opp gjennom tiden bestilt en god del varer både fra norske og utenlandske butikker.  Har selvsagt skjønt at jeg skal betale norsk MVA når jeg handler fra en åpenbart utenlandsk butikk, men her fremsto det som om butikken var norsk.  Jeg trodde heller ikke at det var lov til å markedsføre varer til norske forbrukere med pris oppgitt i NOK og ex. mva.  Prisen stemmer jo også godt med det dansker må betale i sin nettbutikk.  Jeg antar den prisen inkluderer dansk MVA, og følgelig selger de varene til en langt høyere pris til norske sluttkunder enn danske.

Jeg tror ikke jeg kommer til å lage noe stort nummer ut av dette.  Jeg betaler regningen, ergrer meg litt over å ha blitt lurt, og prøver å glede meg til sommeren og at fruen endelig har fått seg SUP slik hun har ønsket seg.

Happy Wife - Happy Life
Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt! Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt! Reviewed by Trond on januar 17, 2021 Rating: 5

28 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tips, da dropper jeg dette kjøpet 👍

Anonym sa...

Heldig som har fått brettene du da, jeg har kun fått et nr fra FedEx og ingen svar fra CoolSnow og syntes dette er altfor dårlig. De skulle kommet til jul og at de ikke svarer er helt forferdelig.

Trond sa...

Ja, jeg er heldig som har fått brettet. Ser på TrustPilot at det er flere som sliter med leveranser fra Coolsnow.no. For mitt vedkommende var brettet kun 1-2 uker forsinket og jeg fikk en boks med bilde av brettet som jeg kunne pakke inn og legge under juletreet. For min del var det en helt OK løsning, skal ikke benytte brettet før til sommeren likevel. Men det å føle seg lurt er ingen god følelse. Jeg syns selvsagt at det er helt OK å betale MVA, men føler at det var i overkant godt skjult at det ville tilkomme prisen. Tror heller ikke det er lov å markedsføre pris uten MVA til norske forbrukere.
Men idag er regning på MVA og administrasjonsavgift betalt og jeg prøver så godt jeg kan å ikke irritere meg mer over dette...

Anonym sa...

Jepp,
Der dukka regninga opp i postkassa på MVA. Jeg leste ikke det med liten skrift. Så da ble brettene en del dyrere. Jeg har i allefall fått brettene. Etter laaaaang tid. Jeg purret og lurte på hvor brettene ble av, og fikk beskjed om at de akkurat var sendt. To dager etterpå fikk jeg en liten boks med bilde av to brett. Er det mulig...

Bestilte i november og brettene dukket opp i februar.

Anonym sa...

Til andre som vil ha brett og leser dette. Biltema har disse brettene mye billigere. Du får de med deg og ingen toll tilkommer

Anonym sa...

Nå kaller de seg for PAddleboard lagersalg også. Er samme gjengen

Anonym sa...

Hei Seilbaaten!
Tusen takk for dette innlegget. Jeg var i ferd med å bestille en SUP-pakke fra coolsnow.no, men tok et ekstra googlesøk før jeg trykte på bestill-knappen. Da fant jeg dette innlegget som gjorde meg oppmerksom på at det jeg oppfattet som et rimelig bra tilbud var uten moms. Da er ikke tilbudet så enestående lengre. For meg fremstår Coolsnow som rimelig useriøse når de gjemmer informasjon om at priser de har oppgitt i NOK er uten moms. Syns det grenser mot svindel....
Slenger av gårde en bestilling til Kajakk og Fritid i istedenfor. Det er i hvert fall en norsk butikk, med priser oppgitt inkl. mva.
Nok en gang tusen takk for opplysningene her.

Mvh en som nesten gikk på «limpinnen»

Anonym sa...

Hei, jeg blei som deg kraftig lurt her. Bestilte tidlig i november og fikk det midt i desember, og den utrolig kjipe regninga rett før jul🤬 Anbefaler ingen å bestille fra nettsidene til CoolSnow!

Anonym sa...

Enig! Skuffende å få overaskelsesregning på nesten 1000 kr. Bestilte også Black friday tilbud og fikk ikke brettet før nå i februar...
Og ikke engang det vi bestilte, det ville vi ikke fått før midten av mars, så fikk alternativ å velge et annet "bedre" brett som ble levert i februar. Spesielt å se at disse to brettene, med ulike navn :surf Sup og vind Sup hadde helt identisk beskrivelse....
Ikke beste reklame for dette selskapet akkurat...

Anonym sa...

Jeg har samme erfaring. Mine brett kom etter ca. 8-10 uker og så bra ut. Jeg hadde også kommunikasjon med butikken underveis og de svarte greit innenfor rimelige tidsrammer. Moms kom fra FedEx som et sjokk da jeg hadde handlet fra en norsk nettside med priser oppgitt i Norske kroner.

Patricio sa...

I ordered a CoolSnow SUP back in December for a Christmas present. I even paid for the express delivery. It is February 24th and I am still waiting.

They attempted to make amends by refunding the 89 nok delivery charge and a life vest. I asked for a wetsuit instead and they said no as it was too expensive. The difference in price is 300 nok.

I will NEVER buy anything from Cool Snow, nor will I recommend it!

Anonym sa...

Samme erfaring her. Vil anbefale alle og rapportere til Forbrukerrådet, for her bryter markedsføringen med markedsføringsloven og de driver bevisst villedende markedsføring. Ser at de nå også annonserer under coolsnow.dk som gir en lagt tydeligere forventning til at det tilkommer avgifter.
.no, norsk tekst, norsk flagg i annonsen, perfekt for norske forhold, her gjør de virkelig alt de kan for å få forbrukeren til å tro de leverer fra Norge.

Anonym sa...

Jeg bestilte brett i november og har også betalt. I desember fikk jeg et brev hvor det stod gratulerer med nytt brett.. jeg har kontaktet kundeservice og de har beklaget og jeg ble lovet brett i midten av januar. Jeg har fremdeles ikke mottatt noe..

Anonym sa...

Jeg er også rimelig frustrert over at Coolsnow ikke oppgir priser med moms og toll på sine paddelboards. Det er ikke på grensen til svindel, det ER svindel!!!
Jeg har forsøkt å gjøre andre Coolsnowkunder oppmerksom på at prisene er uten toll, men kommentarene blir fort slettet. Men de ligger en stund så forhåpentligvis har jeg klart å advare noen på denne måten. Har sett andre også kommenterer på Facebookannonsene, noen linker også til denne artikkelen. Skulle ønske flere gjorde det samme. Så slipper andre å komme i samme situasjon som meg og tydeligvis mange andre.

Trond sa...

Trist å se at det er så mange som har blitt lurt av Coolsnow. Er nok ikke engang toppen av isfjellet vi ser her - desverre :-(

Som andre her så legger også jeg igjen kommentarer på Coolsnow-sine annonser på Facebook, der jeg forsøker å opplyse andre kunder om at priser er oppgitt uten MVA. Men Coolsnow ønsker selvsagt ikke at vi skal oppfatte dette før etter at varen er mottatt og de har fått pengene sine. Coolsnow sletter selvfølgelig disse kommentarene. Men de ligger der en stund, og opplyser forhåpentligvis potensielle kunder slik at de vet hva sluttprisen på brettene blir før de bestiller.
Jeg har også advart potensielle Coolsnow-kunder om at Coolsnow oppgir priser uten MVA på konkurrenter sine Facebook-annonser. Regner med at de som får opp disse annonsene også får opp annonser fra Coolsnow, så da er jo det en måte og informere på. Etter et slikt innlegg fikk jeg en melding/takk fra importør av Spinera som hadde lagt merke til hvordan Coolsnow holdt på med sin agressive markedsføring og priser uten Moms. De var litt frustrerte, men følte at det var lite de fikk gjort, men mente at dette ødelegger for markedet. De hadde flere ganger fått spærsmål om de virkelig var en norsk nettbutikk...
Disse kommentarene på konkurrenters annonser får lov til å ligge uten å bli slettet....

Jeg har også hørt at andre kunder har informert både forbrukerrådet og TV2 hjelper deg. Håper inderlig det blir en slutt på denne villedende markedsføringen før høysesongen for salg av SUP.

Trond sa...

For de av dere som ikke er klar over det kan jeg jo også opplyse at det finnes en Facebook-gruppe som heter "coolsnow.no lurer norske kunder"
https://www.facebook.com/groups/715573099087277/

Anonym sa...

Ja, da har nok en idiot gått på limpinnen. Var ikke klar over ekstra mva... venter noen uker nå, og brettet har enda ikke kommet. Så får vel vente på det en stund til. Samt en ekstra regning på kr 1.000... skulle kanskje sjekket litt mer før jeg trykket «KJØP»!

Anonym sa...

Takk for info! Var nære ved å bestille, men dropper det nå.

Anniken sa...

Takk for tips!! Der reddet du oss fra en veldig kjip kjøpsopplevelse. Håper dere blir fornøyd med selve brettet i det minste:)

Alma sa...

Jeg bestillte for 3 dager siden uten å ha sjekket siden eller erfaringer.Det var dumt det.Er det noen som vet som vet om det går ann å angre kjøpet?Håper ihvertfall at bretter funker og kommer før sommeren kommer,eller så blir det stor skuffelse for sønnen min.

Lene sa...

Hei. Måtte dere betale både toll og mva? Hvor mye måtte dere betale totalt?

Unknown sa...

Takk for advarsel! Var kommet til handlevogna da jeg plutselig tenkte at jeg må google denne leverandøren (da jeg så at de var danske).

Dropper coolsurf/coolsnow jeg.

Øyvind Malmheim sa...

Masse falske anmeldelser på Trustpilot-siden. Alle gir 5/5 stjerner og har stor bokstav på fornavn, men ikke etternavn. Nei, dette er ekte svindel!

Trond sa...

Akkurat det med tilsynelatende falske anmeldelser på TrustPilot har jeg også lagt merke til.
Ser ut som Coolsnow skal sende ut en del varer i uke 20-22 så da er det nok en del norske kunder som får seg en overraskelse med at det kommer en ekstraregning på moms. Regner med at vi da får en del anmeldelser som balanserer inntrykket litt...
Men Coolsnow har selv svart på en av dine tilbakemeldinger på TrudtPilot at de bedriver svindel og dokumentfalsk ved å oppgi for lav verdi på varen slik at norske kunder ikke må betale då mye moms....

Unknown sa...

Jeg vil bare si at jeg har nøyaktig samme kjøpsopplevelse som dere andre. Føler meg lurt og kommer til å advare alle jeg kjenner om tilsvarende kjøp med denne leverandøren.

Unknown sa...

Hundrevis med kunder på Facebook siden vi som føler oss lurt av coolsnow/coolsurf

Skogmo sa...

Takk for tipset

Anonym sa...

Sikret meg en SUP fra surf-sup.no, fikk det levert dagen etter 😀

Drevet av Blogger.