Sommerferie 2011 (dag 8-9)

Søndag morgen forlot vi Marstrand etter å hatt besøk av to andre båter i vår akterfortøining. Vi gikk for motor en god stund (egentlig altfor lenge), men fikk etter hvert opp seila. Meget vekslende vind gjorde at farten varierte mellom 1,5 og 6 knop. Det var seilbåter på rekke og rad så langt øye kunne skue - et virkelig flott skue. Vi gikk til en liten havn på en øy som heter Hyppeln. Kom hit tidlig på dagen og tok en tur med gummibåten til en kjempefin sandstrand like ved. Gunhild var helt over seg av glede og løp ut i vannet. Jeg er litt bekymret for at dattera mi har en eller annen alvorlig defekt som ikke gjør henne i stand til å registrere kulde. Når barna var lagt og (omsider) sovnet ble båten klargjort for tur til Læsø. Avreise ble bestemt skulle være kl 0600 slik at vi kunne gå et stykke mens barna sov. Så skjedde ikke - kl. 0555 ble motoren startet og Gunhild spratt opp og ville ha frokost og være sammen med oss ute i cocpit. Vi klarte likevel å komme oss av gårde kl. 0600 dog med ett våkent barn. I løpet av tiden på Hyppeln hadde kun en båt gått på akterfortøiningen vår :)
Turen til Læsø gikk i lite vind, men den vinden som var der var rett i mot, så vi gikk stort sett for motor. Ca 10 nautiske nordøst av Læsø kom tåken tykk som graut. Vi satset på at vi var synlige på radarer (hva annet kan vi gjøre) og la om kursen slik at vi fulgte ei renne på 4-10 meters dybder og satset på at de aller største båtene ikke gikk her. Før vi kom helt fram lettet heldigvis tåken og vi fant en grei plass i havnen. Ikke før hadde vi fått fortøyd før vi hadde en gedigen Hallberg Rassy (dyr seilbåt) i akterfortøyningen vår - så dette ser ut til å kunne gå mot ny rekord :)
Dagen har blitt tilbragt med utforsking av nærområdet, is spising, leking på lekeplass og bading på en kjempefin strand med overraskende varmt vann (vel varmt og varmt - det var bare forventet adskillig kaldere).
Vi regner med å bli værende her noen dager før kursen settes tilbake til svenskekysten.

Kommentarer

Mest lest

Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt!

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Montere tappekran for kjølevann på en Volvo Penta MD2030

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik