Sommerferie 2011 (dag 16 - 18)

Vi hadde en flott seilas etter en rolig morgen på Källö - Knippla. Seilasen gikk til Dyrön - nordre havn. Skipperen gjorde en bommert i navigeringen slik at han stakk utaskjærs litt tidligere enn planlagt - men det ga egentlig bare en mer behagelig seilas mtp. vindretningen.
Vi fikk plass i den ytterste havna hvor vi lå med baugen mot brygga og bøye som akterfortøying. Det var nok strengt tatt litt finere i den indre havna, men her var det veldig mye båter og strengt tatt var vi nok i største laget til å ligge der. Men det var helt kurrant i den ytre havna. Litt bølger fra fergene som kom og gikk i ett sett, men ikke så mye at det ble ansett som ett problem. Dyrön er nok et sted som er føyd til på lista over steder vi gjerne kommer tilbake til. Nok en trivelig liten bilfri øy med omlag 300 fastboende. Det var også en del nybygging der - utrolig at svenskene klarer å opprettholde bosetningen på alle disse øyene langs kysten. Vi så også noen store bukker der. Først så vi bare en og den sto dørgende stille på en bergknaus. Vi trodde det var en skulptur iom at den så altfor stor ut til å være en geitebukk av standard internasjonale mål. Men så dukket det opp flere av disse majestetiske dyrene på størrelse med en ponny. De er helt sikkert nedstammet i rett linje fra den største Bukkende Bruse. Vi traff en svenske som kalte disse dyrene for moskus-får. De var visstnok ganske menneskesky, og etter at de var blitt skremt så vi ikke noe mer til dem.
Dyrön hadde en kjempefin badeplass og flotte turveier. Vi ble her i to kjempefine dager med i overkant mange varmegrader…
I dag gikk vi videre etter å ha spist frokost og bunkret opp litt fra øyas Ica-butikk. Fikk en flott seilas. Tidvis p skarp kryss i 6,5-7 knop og minimalt med krenging. Vi har gått til en idyllisk plass mellom Slubbersholmen og Mollön. Her ligger vi på svai sammen med en masse andre seilbåter. Skipperen og hans datter har vært på tur med jolla til en strand hvor vi har bada og kost oss. Har også bada masse fra båten og fått vasket vannlinja. Vannet her holder ca 20 grader.
I morgen er planen å gå videre når vi har spist frokost. Ikke helt bestemt oss for hvor enda.
Oppdatering med flere bilder får vente til vi får koblet oss til et trådløst nettverk. Arbeidsgiver blir nok grinete om jeg sitter her i den svenske skjærgården og laster opp masse bilder over mobiltelfonen

Kommentarer

Mest lest

Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt!

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Montere tappekran for kjølevann på en Volvo Penta MD2030

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik