Sjøsatt!

Da er endelig skuta på vannet!
Etter noen intensive dager med klargjøring er båten nå trygt fortøyd ved bryggen sin. I år var det svigerfar Jon som var hjelpegutt ved sjøsetting.
Det store dilemmaet dette året har vært om båten skal stoffes eller ikke. Problemene med blåskjellkoloni under båten når vi kjøpte den er fortsatt friskt i minnet og ikke noe vi ønsker skal gjenta seg. Men vi har fått flere råd om at det ikke bør stoffes hvert år fordi det da vil bygge seg opp et tykt lag som på sikt vil skape problemer. Har derfor valgt å kun stoffe vannlinja + flekke litt der det har flasset. Om dette viser seg å fungere greit vil vi gå for stoffing hvert andre år. I og med at vi benytter selvpolerende bunnstoff (Hempel Mille Ultimate) vil dette gradvis slites av både ved bruk og høytrykksspyling om høsten slik at det må tilføres nytt bunnstoff fra tid til annen.
Nå gleder vi oss til årets båtsesong. Det gjenstår fortsatt litt klargjøring før skuta er turklar - men så veldig mye jobb er det forhåpentligvis ikke.
Værvarselet for påska ser riktig bra ut. Ikke sikker det blir overnattingstur, men en dagstur eller to får vi forhåpentligvis til.

Kommentarer

Mest lest

Kjøpt SUP fra Coolsnow / Coolsurf, føler oss lurt!

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Montere tappekran for kjølevann på en Volvo Penta MD2030

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik