Pinsen 2012, Ildverket og Vettnet

Så er endelig båtsesongen i gang. Har vært en litt treg start i år med div vedlikehold (bl. a. bytte av ankervinsj i baugen) samt andre ikke båtrelaterte greier (som legging av belegningsstein) som har gjort at vi har kommet litt sent i gang. Men nå er vi altså i gang - og for en start!!

En gave fra besettningen på Afrodite
til besettningen på Beautiful Day
Fredag gikk vi (for motor) til den vestre brygga på Ildverket. Lå ved siden av noen veldig hyggelige folk i en Jeanneau Sun 35 (Afrodite). På Ildverket innledet både Gunhild og Mamma Gry badesesongen (15-16 grader). Lørdag morgen gikk vi videre til Koster, nærmere bestemt Vettnet på NordKoster. Hadde en flott seilas på slør og etter hvert lens. Ankom på ettermiddagen (ca kl. 17) og fikk til vår store overraskelse plass ved brygga (riktignok utenpå en annen båt). Lørdag og søndag var det strålende vær og dagene ble benyttet slik fine dager skal benyttes på Vettnet, nemlig med bading, soling og is. Badingen var det i hovedsak damene i familien som sto for. Gutta nøyde seg med litt vassing.
Søndag formiddag ble kursen satt hjemover mot hjemmehavna på Vallø. En relativt frisk nordvestlig vind rett i trynet. Vi ble gående for motor og stampe i motsjø. Etter en liten time dreide vinden mer over på nord og vi kunne heise seil. Ett rev i storseilet og full Genoa. Nå fikk vi testet hva det nye forseilet var godt for - det ble en positiv opplevelse. God fart og moderat krengning. Vi hadde hastigheter mellom 7 og 8 knop og stampingen i bølger vi opplevde for motor var nesten borte (farten ble også mye bedre). Tre og en halv time fra Koster til Sjøsenteret på Vallø synes vi absolutt er akseptabelt. En annen positiv erfaring var at vår relativt nye batteribank klarte å forsyne skuta (inkl. kjøleboks, autopilot og kartplotter) med nok strøm i nesten 3 døgn med tilnærmet null bruk av motor og ingen landstrøm.
Det som ikke var en like positiv opplevelse var at Gunhild - som i fjor - blir sjøsyk.

Kommentarer

Mest lest

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Risholmen

Montere tappekran for kjølevann på en Volvo Penta MD2030

Du melder deg rett og slett ikke ut av redningsselskapet!