Påsken 2014 i båt

Reder Magnus
Reder Magnus her med bredt glis
Da er båtsesongen til de grader i gang!
Etter at skipper Holmøy fikk spent av seg skia og kommet seg ned til kysten igjen så var han klar for litt maritim påske.


Hente (motor)båt i Arendal

Skjærtorsdag satte skipper Holmøy seg på bussen sammen med reder Magnus for å hente rederen sin nye båt.  En motorbåt av typen Agder 8000TC.  Vi fikk en flott tur oppover sørlandskysten.

Avreise fra Arendal ble langfredag.  Vi forsøkte oss først litt utaskjærs men fant raskt ut at her var det bare å komme seg  i skjul bak holmer og skjær.  Gikk innaskjærs til Lyngør hvor vi lå «værfast» til kvelden hvor vinden roet seg noe.  Vi opplevde likevel ganske mye og rotete sjø da vi gikk til Jomfruland.
Vel fremme på Jomfruland kunne vi konstatere at det var relativt mye båt, men likevel plass nok.  Her fant vi også at Haga vertshus var åpen slik at det var mulig å få seg en fet hamburger til middag istedenfor rederens tørrmat fra FirstPrice…

På Jomfruland fikk også skipperen bekreftet alle sine fordommer (og vel så det) hva gjelder motorbåtfolk.  Og da gjerne de med litt stor motorbåt.  Tror ikke jeg skal utbrodere det så voldsomt, vet jo ikke hvem som kan komme til å lese denne bloggen, men skipperen blir mer og mer overbevist om at det er hold i antakelsene om at hvor hyggelige og sympatiske motorbåtfolk er er omvendt proporsjonalt med størrelse på båt og motor.

Kvelden på Jomfruland ble også mye varmere enn kvelden i Arendal iom at vi nå hadde funnet ut hvordan i all verden vi skulle få liv i varmeapparatet.  En museumsgjenstand ved navn Thermic 2000, produsert av Volvo flygmotorfabrikken.

Etter å ha samlet krefter (og varme) på Jomfruland satte vi kursen hjem relativt tidlig lørdag morgen.  Det ble en fantastisk tur i flott vær og lite sjø.
 

Østre Bolæren


Magnus vinker stolt
Reder Magnus vinker stolt i det han fiser forbi seilskuta vår 
Kapteinens frue bader til tross for 8,6 grader i vannet
Skipperens kone tar årets første bad
Hun hevder at det var deilig til tross for
8,6 grader i vannet
Vel hjemme i hjemmehavnen mønstret rederens familie på og skipper Holmøy kunne stige om bord i sin savnede skute der også hans familie satt klare til båttur.  Etter kort tid ble tampene sluppet og vi tøffet for motor (S/Y Beautiful Day hadde ikke fått på plass seilene enda) til Østre Bolæren.  Her fikk vi ligge utenpå Skipper Solhaug sin nye skute.

Det ble et veldig hyggelig opphold i et fantastisk vær, masse barn i omtrent samme alder og hyggelige båtfolk i alle aldre.  Skipper Holmøy sin kone og datter testet badevannet.  De hevdet at det var behagelig til tross for at det enda ikke har nådd tosifret temperatur – skipperen tror ikke på dem.


 


 

GeoCaching

 

Sammen med fam . Solhaug og fam. Skulstad-Johnsen bega vi oss ut på GeoCaching.  Cachen "Las Boleares " var relativt enkel å finne.  Som vanlig var det stor stas både blant store og små når vi fant den.  Det som var litt spesielt var at det var masse såkalte "Travel Bugs" i denne.  Hver familie tok med seg hver sin Travel Bug.  For Skipper Holmøy er akkurat dette med Travel Bug en ny erfaring.  Han har skjønt såpass at den skal legges igjen i en annen Cache og at den har et "oppdrag".  Oppdraget til Travel Bug'en vi tok med står på portugisisk så vi har ikke helt klart for oss hva vi skal gjøre med den enda.
Om noen har mulighet til å hjelpe oss så setter vi selvsagt pris på det.
Este TB está connosco desde o Festival Islâmico que decorreu em Mértola. A sua missão é visitar caches pelo mundo fora, tendo como destino a passagem pelas Dunas de Merzouga! Fica como referência a cache "GC1RPF6" Magie berbère : les dunes de Merzouga".
Boa viagem e um obrigado a todos os que contribuam para esta jornada!

 

Kompassrosen på Østre Bolæren 

Kompassrosen på Østre Bolæren
Skipper Holmøy gikk på oppdagelsesferd.
Grunnet research på forhånd fant han relativt
Etter å ha lest om kompassrosen på Øste Bolæren i bloggen til Breezita så ble det gjort litt research før turen.  Skipperen tok derfor en liten avstikker fra de andre på mandagen.  Kompassrosa var ikke vanskelig å finne i det hele tatt. Som ansatt i Vestfold fylkeskommune, som  tross alt eier denne øya, så syntes skipperen at det var viktig å se til at kulturminnene hadde det bra.  Syns nesten at han bør skrive litt overtid for denne inspeksjonen...
 
 
Vi ble liggende på Østre Bolæren til 2. påskedag.  Vel hjemme i havna ble det sjekket for lekkasjer rundt drevbelg og i girolja.  Ingen tegn til at noe skal være utett så det ser ut til at drevbelgbyttet har vært vellykket.

Solnedgangen på Østre Bolæren
 
Da er det bare å krysse fingrene for at resten av båtsesongen skal bli like fin som påsken men gjerne litt høyere temperaturer både i luft og vann.Påsken 2014 i båt Påsken 2014 i båt Reviewed by Trond on april 22, 2014 Rating: 5

1 kommentar:

Trond sa...

Har kjørtoppdraget til travel-bug'en gjennom Google Translate.
Vet ikke om jeg ble så mye klokere av det....

Anyway - får prøve å fine en annen cache vi kan få lagt denne i.

Her er resultatet fra Google Tanslate:
Dette TB er med oss fra den islamske Festival arrangeres i Mértola. Dens oppgave er å besøke cacher rundt om i verden, som har som mål passering ved sanddynene i Merzouga! Er referanse til cache "GC1RPF6" Magie Berbere:. Les sanddynene i Merzouga "
God tur og takk til alle som bidrar til denne reisen!

Drevet av Blogger.