Skipperen har fått D5LA sertifikat

Tro det eller ei, men nå kan skipperen om bord på S/Y Beautiful Day føre en skute på inntil 24 meter hvor som helst i verden!


Skipper Holmøy klamrer seg til masta i en Kombijolle (1979)
Skipper Holmøy i 1979.  Her klamrer han seg fast til
masta på sin første seilbåt
- en Kombijolle produsert av Norsk Sprengstoffindustri
Skipper Holmøy tok i vår D5L-sertifikatet og har i desember tatt kurs og eksamen i astronavigasjon slik at sertifikatet nå er oppgradert til å gjelde i hele verden (D5LA).
Sjøfartsdirektoratet e' ittj akkurat no racerbil, e dem ittj, som min trønder-kone så treffende ville sagt, men nå har da endelig sertifikatet dumpet ned i postkassa her.
Nå ser jeg på sertifikatet at det står sitat:
Den norske regjerning bevitner at Holmøy, Trond er funnet behørig kvalifisert i samsvar med bestemmelse i forskrift av 22. desember 2011 om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk osv osv
Så at det har tatt litt tid kan jeg egentlig forstå.  Erna har sikkert hatt litt annet å gjøre enn å bevitne at jeg er funnet behørig kvalifisert.Men nå er ikke det å ha et slikt sertifikat det samme som at det vil være fornuftig å slippe skipper Holmøy løs med så store farkoster og sekstant som eneste navigasjonshjelpemiddel.  Tvert imot vil vel de fleste normalt sammenskrudde personer si (bortsett fra regjeringen da).  Men skulle nå "elefantfotsyken" en dag melde seg så er i hvertfall det formelle på plass.


Skipper Holmøys gamle skipperlue og sitt nye D5LA-sertifikat
Skipperens første skipperlue (anno 1977)
og siste sertifikat D5LA (anno 2014)
Uansett har vel skipperen tilegnet seg litt kunskap som kan komme til nytte på en eller annen måte. Akkurat astronavigasjonen kommer neppe til å bli mye brukt i Oslofjorden, men det var jo interessant å lære hvordan det gjøres. Og så har det vært trivelig å gå på kurs med andre båtinteresserte mennesker.  Man strekker liksom sesongen litt når man tar slike kurs mens båten ligger på land.

I løpet av vinteren/våren skal skipperens frue etter planen ta båtførerprøven. Så da blir det et skolert mannskap som mønstrer på den stolte skute til våren.

Vi gleder oss stort til sommer og nye båtturer!


Den stolte skute - S/Y Beautiful Day  Foto: Gry Tallhaug
Den stolte skute i måneskinn
Skipperen har fått D5LA sertifikat Skipperen har fått D5LA sertifikat Reviewed by Trond on februar 04, 2014 Rating: 5

Ingen kommentarer:

Drevet av Blogger.