Kaptein Holmøy skal delta i ARC'en
World Cruising Club

Jeg har vært så heldig å få lov til å være mannskap når S/Y eMotion skal seile ARC+ (Atlantic Rally for Cruisers).

ARC+ er en variant av ARC der regattaen deles opp i to etapper.  Første etappe går fra Las Palmas til Kapp Verde.  Andre etappe går videre til St. Lucia i Karibien.  Jeg skal få være med på første etappe fra Las Palmas hvor starten går 11. november. I  Kapp Verde mønstrer jeg av og nytt mannskap mønstrer på, før regattaen fortsetter videre mot Karibien og St. Lucia!Om noen skulle ha lyst til å følge båten så har den AIS om bord.  Søk opp eMotion på MarineTraffic, eller enda enklere søk opp MMSI-nummeret til båten: 258152580

Når vi kommer litt ut fra land så fanges ikke lengre AIS-signalene opp av landbaserte antenner.  Da er det mulig å følge båten via posisjoner som oppdateres ca en gang pr. time via satelitt på denne lenken: https://forecast.predictwind.com/tracking/display/SYeMotion (fungerer mye bedre fra PC enn fra mobil....)

I og med at dette er en regatta så har også regattaledelsen sørget for en egen tracking.  Her skal dere kunne følge både eMotion og alle konkurrentene.  Om du sliter med å finne eMotion så let helt fremst i feltet......

Tracking fra PredictWind.  Oppdateres en gang pr. time og fungerer bedre på PC enn mobil


Båt og mannskap

S/Y eMotion er en Bavaria 44 fra tidlig 2000-tall.  Den har 4 doble lugarer og er egentlig en litt forvokst utgave av vår egen Beautiful Day.  Så vidt jeg vet er båten utstyrt med Genoa og storseil på rull samt cutterstag med stormfokk.
Før turen er båten betydelig oppgradert både med forsterking av rigg, sikkerhetsutstyr, masse solceller (på en flott targabøyle) og LiPoFe4 batteribank.

S/Y eMotion kan dere følge på Facebook (Lik og Del!) og på Instagram

Mannskapet består av Trude og Sveinung og deres tre barn Andrine, Tinius og Ingrid.    Jeg kjenner Sveinung fra Vestfold fylkeskommune der vi er  kollegaer på IKT-seksjonen.


Jeg grugleder meg

Nå som avreise nærmer seg begynner jeg å få masse sommerfugler i magen.  Jeg har aldri seilt sammenhengende lengre enn fra Vestfold-kysten og over til Danmark, en tur på litt under et døgn.  Nå skal vi kanskje være 7-8 dager på havet!  Hvordan takler jeg dette?  Vil jeg klare å få meg litt søvn? Hva med sjøsyke?  Jeg husker med skrekk og gru en overfart til Danmark (HH Skagen Race), der jeg stort sett hang over rekka og matet krabbene.  Har allerede hamstret sjøsyketabletter og salte kjeks...

Effektiv te mot sjøsyke
Tante Putris magiske te mot sjøsyke
Ang. sjøsyken så har mine gode venner Torunn og Steinar vært innom med en liten avskjedspressang.  To pakker med te som i følge Tante Putri (Torunns tante) både forebygger og kurrerer sjøsyke.  Så da satser jeg på å pimpe "Tante Putri te" hele veien til Kapp Verde.


Dette er også første gang jeg skal ut å reise i den store verden helt alene.  Bare det er i seg selv spennende nok.  Har fått en info-mail fra ARC-regattaen der det står at vi som kommer med båt til Kapp Verde og skal reise derfra igjen med fly, gjelder altså meg, absolutt bør ordne Visum i forkant.  Hvis ikke kan det være vanskelig å få reise ut av landet(!).  Visum til Kapp Verde er nå i boks!!  Har ordnet det via Kapp Verdes konsul i London (som helst ville at jeg stakk innom kontoret hans).  Sendt kontanter og pass i konvolutt og hatt søvnløse netter i nesten 4 uker mens jeg ventet på å få pass (og visum) i retur.  Det har jeg nå fått og nattesøvnen er tilbake. Timen hos politiet for å få utstedt nødpass er derfor avbestilt.

Kapteinen om bord på eMotion har fortalt meg at dette skal bli en kose-/tur-regatta.  Men jeg vet at det skjer noe oppe i hodet til Sveinung når det er snakk om konkurranse.  Det vil overraske meg stort om konkurranseinstinktet hans ikke trigges når han får startnummer på båten.

Om noen av dere andre som skal seile ARC'en i år ser en litt smånervøs og vinterblek normann svime rundt i havna på Las Palmas er det bare hyggelig om dere kommer med noen beroligende ord, kanskje noen gode råd og ikke minst masse lykkeønskninger!

Avsluttningsvis vil jeg ønske alle seilere i ARC/ARC+ en flott seilas.  Håper på flott føre, fint vær og gode opplevelser.  Måtte den beste båten (les eMotion....) vinne!


Kaptein Holmøy skal delta i ARC'en Kaptein Holmøy skal delta i ARC'en Reviewed by Trond on november 05, 2018 Rating: 5

1 kommentar:

Unknown sa...

God tur og hold oss orientert underveis (så langt det går).

Drevet av Blogger.