Bloggen vår er omtalt i Båtmagasinet!


Båtmagasinet nr. 7 2021
Forside Båtmagasinet 7 - 2021
For andre gang i historien er seilbaaten.com omtalt i riksdekkende media.  Første gang var i Vårt Land i 2011.  Andre gang er altså nå,  10 år senere.  Denne gangen er kaptenen innhentet som "septikekspert".

Jeg ble oppringt av Båtmagasinet mens vi var på seilferie i Farsund. Journalisten hadde funnet frem til et par blogginlegg vi skrev tilbake i 2015, som de ønsket å benytte i en artikkel de holdt på å skrive.  Etter denne telefonsamtalen har jeg av familien bare blitt omtalt som "septikkongen".


Bloggartikklene som ligger til grunn for oppslaget i båtmagasinet finner dere her:

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik (april 2015) og Tullete forbud mot tømming av septik til sjø (mars 2015)

Artikkelen i Båtmagasinet handler om ombygging av septiksystemet slik at det blir mulig å tømme dritten i land gjennom stuss på dekk, i stedet for å slippe godsakene rett i sjøen.  En jobb som kan bli aktuell for flere nå som flere tar til orde for et regelverk i Norge ala det svenskene innførte i 2015.

Ser at det står i artikkelen at jeg rister på hodet over fylkesmannen i Østfold sin påstand.  Det er nok litt fri tolkning fra journalisten når han har sakset uttalelser fra blogginnlegget mitt.....


Ang. tittelen septikkonge, som familien min omtaler meg som, så er det mulig at den ikke er helt ufortjent når jeg ser hva jeg har av andre artikler på bloggen:

Så var det vår tur til å prøve tett septik og Jabsco Twist'n Lock med tilbakeslag


Årets gladmelding er at det så langt har vært null problemer med septiken om bord.  Faktisk null problemer med noe som helst om bord.  Både båt, utstyr og besetning har så langt fungert aldeles utmerket.  Tror at det vil fortsette resten av sesongen også.

Går du med du planer om å installere septikktømming fra dekk i egen båt så ønsker jeg deg lykke og hell med prosjektet.  Det er ikke veldig avansert, men det er greit med litt planlegging før du går i gang.  Kontrollmål gjerne to ganger før du borer hull i dekk....


Båtmagasinet
Utdrag av artikkelen i båtmagasinet

Jeg er forøvrig lovet en digital versjon av artikkelen i Båtmagasinet som jeg skal få publisere her på www.seilbaaten.com.  Så snart jeg mottar den vil jeg tilgjengeliggjøre den her.

Ønsker alle en riktig god sommer og følg gjerne  Seilbaaten på Facebook!


Bloggen vår er omtalt i Båtmagasinet! Bloggen vår er omtalt i Båtmagasinet! Reviewed by Trond on juli 26, 2021 Rating: 5

Ingen kommentarer:

Drevet av Blogger.