En hyllest til Biltemaimpelleren


Biltema Impeller
Må bare få lov til å komme med en liten hyllest til Biltema.  De første årene vi hadde båt benyttet vi kun original Volvo Penta impeller.  Vi byttet hvert år og hver gang var den skikkelig slitt og flere av vingene holdt på å falle av.  For tre år siden byttet vi til impeller fra Biltema.  Har fortsatt å bytte hvert år – for sikkerhets skyld, men når vi tar ut den gamle så ser den ut som om den er ny.  Byttet impeller i går.  Den har stått på hele fjorårs-sesongen samt hittil i år.  I år har den blitt mishandlet ved at den sto og gikk tørr i ca 15 min.  Trodde ærlig talt at den skulle ha tatt skade av det, men neida.  Også den så ut som om den var ny.  Byttet den selvsagt likevel med en ny Biltemaimpeller.
 
Er som dere skjønner positivt overrasket over denne impelleren.  Ikke koster den stort heller.  Ikke mye man får av deler til båt til under hundrelappen, men det er altså tilfellet her.

Kommentarer

Trond sa…
En liten oppdatering:
Har idag inspisert en Biltema-impeller som har stått der i to år. Den er akkurat like fin som da den var ny (!). Kommer nok ikke til å sette den inn igjen da en ny koster så lite og det kan jo hende at den er blitt litt mykere i gummien og da vil den kanskje fungere litt dårligere. Den får heller få en plass i reservedelskassa :-)
Ellers så er jeg i ferd med å installere "PinWing" som skal lette fremtidige impellerbytter. Følg med så kommer det nok et innlegg om det også på bloggen om ikke så lenge

Mest lest

Så var det vår tur til å prøve tett septik

Bytte av drevbelg på Volvo Penta 120S seildrev

Vi har montert skroggjennomføringer fra Trudesign

Bytte av simmeringer i sjøvannspumpe

Jabsco Twist'n Lock med tilbakeslag

Skuta har fått solceller!

Montering av sugestuss / dekksgjennomføring for septik